hack forumu deneme bonusu veren siteler
30 koyunla başladı, şimdi 300 koyunu var! Devlet desteğiyle çiftlik kurdu
  • Ekonomi Takip
  • Ekonomi
  • 30 koyunla başladı, şimdi 300 koyunu var! Devlet desteğiyle çiftlik kurdu

30 koyunla başladı, şimdi 300 koyunu var! Devlet desteğiyle çiftlik kurdu

ABONE OL
14 Haziran 2021 00:09
30 koyunla başladı, şimdi 300 koyunu var! Devlet desteğiyle çiftlik kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koyunlardan elde edilen sütü peynire dönüştürerek para kazandıklarını söyleyen Hasan Seyhan, 30 koyunla başladığı işini 300 koyunla devam ettiriyor.

“PEYNİRLERİMİZİ TİCARET AMACIYLA PİYASAYA SUNUYORUZ”

Devlet desteği sayesinde işleri büyüttüğünü belirten Seyhan, “Daha önce kömürcülük işleriyle uğraşıyordum. Doğalgazın yaygınlaşması sebebiyle kömürcülük bitti diyebiliriz. Kömürcülüğün azalması sebebiyle hayvancılığa yön verdik. Devletin verdiği güzel bir kredi desteği oldu. Daha önceden 30 koyunumuz vardı. Onunla beraber krediden de aldığımız 100 koyunumuz vardı. Aldığımız desteklerle 30 koyunumuzu 300 koyun yaparak hayvancılık yapıyoruz. Keçi sütü her yerde meşhur olduğu için farklı bir proje de düşündük. Şu an keçi ve koyun bakıyoruz. Keçi sütü sağlık açısından daha iyi ve daha verimlidir. Keçi sütünü insanlarımıza sunmaya çalışıyoruz. Koyunlarımızdan aldığımız sütü ise peynire çeviriyoruz. Doğal küplerle burada yaptığımız peynirleri ticaret amacıyla piyasaya sunuyoruz” dedi.

 

“300 MÜRACAAT DAHA İNCELEME AŞAMASINDA”

Projeyle Van’a beş yılda bir milyon koyun kazanmayı hedeflediklerini söyleyen Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, “12 Ekim’de valiliğimiz ve Ziraat Bankası arasında protokol imzalandı. Bu protokol kapsamında önce sistem oluşturuldu ve ardından müracaatlar alınmaya başlandı. Bugüne kadar ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesi kapsamında bin 200 kişiye yakın çiftçimiz il ve ilçe müdürlüklerimize müracaat etti. Bu müracaatlar ilçe müdürlüklerimizde değerlendirilerek il müdürlüğüne, oradan da valilik onayı alınarak bankaya gitti. Şu ana kadar 900 müracaatımız tamamlanarak bankaya ulaştırıldı. 300 müracaat ise şu an inceleme aşamasındadır. Bankaya giden 900 müracaattan 130 tanesi uygun görüldü. Bunlardan 16 tanesine koyun verildi. Geri kalan çiftçilerimizin ise koyun alma işlemleri devam etmektedir. Bu proje kapsamında 100 bin liraya kadar sıfır faiz, geri kalan 50 bin lirası da yüzde 4,5 faizlidir. Bir yıl ödemesiz, 7 yıl vadeli bir kredidir. Buradaki hedefimiz yılda 200 bin, beş yılda bir milyon koyunu ilave olarak ilimize kazandırmaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

sakarya escort sakarya escort sapanca escort
maltepe escort anadolu yakası escort pendik escort kadıköy escort ataşehir escort ümraniye escort kartal escort anadolu yakası escort bostancı escort ataşehir escort
melbet melbet giriş megapari giriş melbet giriş 1win giriş betwinner güncel giriş 1win giriş
indian couple injoy outdoor sex in village porn in hindi kannada sex vidio desi bhabhi sex
çeşme escort escort kuşadası escort ataköy marmaris escort çerkezköy escort
kayserimod escort beylikdüzü escort konya eskort seks hikayeleri porno eryaman escort montenegro escort antalya escort bodrum escort bodrum escort
escort bayan beylikdüzü escort bayan halkalı escort bayan avrupa yakası escort bayan şişli eskort mecidiyeköy escort bayan şirinevler escort bayan esenyurt escort bayan avcılar eskort şirinevler eskort beylikdüzü http://www.ilogak.com/istanbul/avcilar-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/esenyurt-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/atakoy-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/fatih-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/beylikduzu-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/silivri-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/capa-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/findikzade-escort/ http://www.ilogak.com/istanbul/buyukcekmece-escort/
hesaplama araclari Antalya Kurumsal Web Tasarım ev eşyası depolama